Grilování

"Ohřívání masa na otevřeném ohni je nejstarším známým způsobem přípravy jídla. Naši předkové tuto techniku dále zdokonalovali a využívali i v jiných případech: vynalezli např. „přípravu“ plodů zabalených do listů s využitím horkého popela. Tato metoda se pak ve své podstatě vlastně nezměnila až do našich dob, spíše čas od času upadla v některých částech světa v zapomnění. A rozšiřuje-li se dnes v našich krajích grilování, pak je to jen moderní technikou zdokonalený prastarý princip, známý již našim předkům ve velmi dávných dobách."

Vepřová krkovička

 

  • Vepřová krkovice 1 kg
  • Chilli koření
  • Olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Mletá paprika sladká
  • Mletá paprika pálivá
  • Oregano
  • Česnek

Do mísy si dáme olej a všechno koření, pořádne promícháme. Krkovičku si nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a naklepeme. Do směsi přidáme česnek lisovaný a maso dáme na 3 hodinky marinovat v pokojové teplotě! Grilujeme na tácu, pokaždé směs promícháme a maso tím potíráme.

Anketa

Co grilujete častěji?

Maso 14 42%
Klobásy 7 21%
Párky 5 15%
Zeleninu 7 21%

Celkový počet hlasů: 33